top of page

Sockerfri med hjälp av reiki?


Är det möjligt? Jag har inte funderat så mycket på det men i måndags bestämde jag mig för att prova. Det finns nämligen en reikisymbol som säger sig kunna hjälpa till med ovanor som man vill bli av med. Jag har också läst om hur man ska göra och faktiskt tyckt att det var lite konstigt tillvägagångsmässigt. Men ni som följer mig har också lärt känna min lite skeptiska sida. Att trots alla bevis jag ständigt får om att det fungerar ändå funderar och undrar. Men jag ville prova. Så det gjorde jag. Och med detta experiment som jag ser det som hade jag möjligheten att jämföra med tidigare erfarenheter av att just avsockra mig.Om du har provat att sluta med socker så kanske du som jag upplevt ett smärre helvete de första dagarna. Det är först när man slutar helt med socker som man blir varse om hur beroende kroppen faktiskt är av det. Sist jag drog igång "projekt avsockring" hade jag konstant huvudvärk i en vecka. En vecka! Och jag kunde lätt ha avbrutit min pina genom att ge det min kropp skrek efter. Men jag gjorde det inte. Tyvärr var jag inte tillräckligt motiverad utan gav efter i ett svagt ögonblick veckan efter att huvudvärken släppt och vips så var jag tillbaka. Tillbaka till kickarna som dämpar främst känslor som behöver tröstas. Snabba kolydrater är min största bov och frälsning (i mina svagare stunder). Men ack så tröttsamt att ha en kropp som är trött. Ack så tröttsamt med känslor som åker berg och dalbana.


Så i måndags när jag verkligen kände mig askgrå till både kropp och själ bestämde jag mig återigen för att avsockra mig. Jag läste även då hur man kunde få hjälp av reikin. Socker är verkligen en ovana för mig som jag inte kan kontrollera och jag tänkte: Varför inte?


Så hur går det? Jodå, tackar som frågar. Det känns...jag vet inte hur jag ska beskriva det. Men någonting är annorlunda mot de tidigare gångerna. Jag har ingen huvudvärk. Jag har ingen röst i huvudet som bönar och ber efter särskilt måltider och kvällar om att få något sött. Jag känner mig piggare mycket tidigare än jag brukar göra. Det är stilla i sinnet. Inget begär. Det är lugnt. Det är märkligt.


Jag tänker ofta att om alla människor kunde reiki (vilket också är möjligt) så skulle världen vara en bättre plats. Men dit har vi inte kommit än.
8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page