top of page

Mission impossible?

Jag har precis lyssnat på en podd där jag fick höra att det är långt kvar tills den svenska vården kommer överväga att ta in alternativa behandlingar så som Reiki i den traditionella vården. I en annan podd fick jag höra att vi i Europa ligger så efter den övriga världen och att vi befann oss i stenåldern jämfört med t ex andra västerländska länder. Jag blev mycket provocerad faktiskt då jag först identifierar mig som europé och i andra hand som svensk.

Men ju mer jag har tänkt på det så stämmer det faktiskt en hel del, enligt mig.


I många länder finns reikin som ett komplement inom vården. Inte som en del av den medicinska vården utan som ett komplement. I flera länder erbjuds reiki till patienter med cancer. I andra länder kan gravida få reiki före och efter förlossningen. Jag tänker att oxytocinet som utsöndras måste vara helt fantastiskt att få både före och efter en förlossning. I Skottland erbjuds både patienter och anhöriga reiki då både patienten och de närmaste anhöriga blir påverkade av den tuffa tiden som de tvingas gå igenom.

I vissa delstater i USA kan man se patienter få reiki under operation.Då är det främst utbildad personal verksamma på sjukhusen som ger reikin.

Det vackraste jag har hört är från min favoritö, Lanzarote, där intagna på fängelset erbjuds reiki. Resultaten har visat att de som fått reiki blivit både lugnare och mindre aggressiva.


Tänk om vi kunde få till det i Sverige också! Med start i Falun!


Under tiden så är jag glad att Reiki är godkänt som friskvård av Skatteverket. Det är en otrolig förmån för alla oss som har friskvårdsbidrag från vår arbetsgivare. Reikin ingår i kategorin ”Stresshantering” hos Skatteverket vilket är helt korrekt eftersom Reiki:


– Är stressreducerande – Dämpar oro och ångest – Ökar blodcirkulationen – Ger ökad energi – Ger förbättrad sömn – Ger förbättrad aptit – Ger kroppen rätt förutsättningar så att den kan påbörja sin självläkningsprocess


Jag hoppas kunna skriva en "Mission impossible del 2" inom kort :)

Inför operation någonstans i Mexico.

Operation någonstans i USA.


Från ett sjukhus någonstans i England.
19 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page