top of page

Kocken på Green Hotel

Uppdaterat: 17 sep. 2022

Kocken på Green Hotel upplevs nog som ganska tuff. Lite macho eller kanske mycket macho till och med, med en start utstrålning. Till honom går man inte gärna som servitris och erkänner om något har gått galet med en beställning. Kanske inte som receptionist heller för den delen och meddelar att antalet konferensdeltagare har ökat drastiskt precis innan middagen ska serveras. Det vågade knappast jag i alla fall när vi jobbade tillsammans för mer än 20 år sen. Ändå så föll jag för honom och tyckte att han var så maskulin och sexig när han lagade mat. Men det var då och våra vägar skildes åt efter ett tag.


Idag möttes vi igen på Green Hotel. Han som kock. Jag som Reikiutövare på besök för att titta på lämpliga lokaler för att utöva reiki på hotellets gäster. Men vi skulle också mötas under en reikibehandling. Idén fick jag kvällen innan och jag tyckte den var alldeles briljant! Om självaste kocken lägger sig frivilligt under mina händer, då kommer alla vilja prova reiki. Och idag tänkte jag att idén kom för att vi också skulle mötas genom reikin och läka det som varit och bygga nytt framåt. Det är det magiska med reikin, livsenergin. Den läker, den vibrerar, den bygger upp och vet exakt vad som behövs för varje enskild person. Som reikiutövare behöver jag inte fundera så mycket utan kan helt och hållet förlita mig på att reikin hittar fram själv där den bäst behövs.


Kände du nåt?, frågar jag efter en stund efteråt. "Nej, ingenting biter på mig", säger du och skrattar. Samtidigt har du märkbara problem med att ens lyfta huvudet från behandlingsbänken. Du lyfter huvudet men hela din utstrålning visar att du hellre ligger kvar. Och du lägger ned huvudet gång på gång. Och varje gång du gör det ser du mycket avslappnad ut och du verkar inte alls ha bråttom tillbaka till köket för att förbereda middagen till hotellets gäster.

Men till slut kliver du upp, sätter på dig kockskjortan och går tillbaka till köket.


Tack kocken! Tack Reikin! Tack Green hotel!.
69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page