top of page

Jag vill skriva om Jesus som även han gjorde handpåläggningar


men törs inte. Hur skulle reaktionerna bli från dig som läser? Tror Maria att hon är som Jesus? Vilket hyckleri! Det går ju absolut inte för sig! Och jag håller med. Det går ju absolut inte för sig. Men jag har tänkt ibland på denne man som helade, läkte och använde sina händer på ett sätt som liknar det jag gör. Men med den stora skillnaden att jag inte tror att jag kan bota sjukdomar eller annat som det står att läsa om i Bibeln. Nej, nej, nej, jag är blott en liten människa i jämförelse. Jag kan ju fortfarande ifrågasätta och undra om det verkligen fungerar med Reiki fastän jag får bekräftelse varje gång att det fungerar.


Men att ägna ett inlägg åt denne man som har påverkat världen så ville jag. Och jag har laddat upp Van Dykes konstverk gång på gång för att sedan ta bort den. Jag har sökt i böcker efter förslag på vad jag ska skriva. Och sen stängt ned datorlocket.


Och nu. I en bok som jag läste när jag var lite mer än 20 år fanns det jag sökte. En bok som jag minns bekräftade det som jag trodde på. En bok som jag har läst några gånger och som jag nu efter att ha skumläst lite känner att jag behöver läsa igen. För att stärka min magkänsla. För att minska mina tankar som förminskar. mig. För att kunna fortsätta på min resa där jag följer känslan och inte förnuftet.


"Om du spänner kärran för hästen - som de flesta religioner vill göra - och erkänner någon annan som helig innan du erkänner dig själv kommer du en dag att förakta den. Om det är något som ingen av er kan tolerera är det att någon skulle vara heligare än ni. Mer era religioner tvingar er att kalla andra heligare. Och det gör ni - ett tag. Sedan korsfäster ni dem.

Ni har (på ena eller andra sättet) korsfäst alla mina lärare, inte bara en. Och ni gjorde det inte för att de var heligare än ni, utan för att ni erkände dem som heligare.

Mina lärare har alla kommit med samma budskap. Inte "Jag är heligare än du" utan "Du är lika helig som jag".

Det är det budskap ni inte har lyckats höra, det är den sanning som ni aldrig har lyckats acceptera. Och det är därför ni aldrig kan känna en ren och sann kärlek till ert jag.

Sannerligen säger jag dig: Var nu och för alltid centrerad i ditt jag. Titta för att se vad du är, gör och har i alla stunder, inte vad som händer med någon annan. Det är inte i hur någon annan agerar, utan i hur du re-agerar, som din frälsning finns."


Jag hoppas att jag kan älska mig själv på detta sätt en dag.


Ur "Samtal med Gud" skriven av Neale Donald Walsch

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page